Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ


Με εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου θα κλείσει το πολιτιστικό πρόγραμμα του 2009 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου παρουσία του Αντινομάρχη Πολιτιστικής & Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Παύλου Καρυπίδη, του Δ/ντη Πολιτισμού κ. Βαφειάδη Βασίλη και του Σερραίου Μουσικοσυνθέτη κ. Λευτέρη Αερόπουλου παρουσιάστηκε στα Μ.Μ.Ε η πρώτη εκδήλωση με το Μουσικό Εργαστήρι Σερρών.
Συγκεκριμένα για το επόμενο διάστημα έχουν ήδη προγραμματιστεί δύο μεγάλες εκθέσεις αφιερωμένες στον Γιάννη Ρίτσο.
Η πρώτη οργανώνεται από 16 έως 31 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και περιλαμβάνει έργα Βορειοελλαδιτών Καλλιτεχνών με αναφορά το έργο και τη ζωή του ποιητή. Η δεύτερη έκθεση θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, εκδόσεις και το σύνολο της εικαστικής δουλειάς του Γιάννη Ρίτσου.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Οκτωβρίου με τη μεγάλη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου και τον Λευτέρη Αερόπουλο.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ


Με ικανοποίηση διαβάσαμε το υπόμνημα που έστειλε ο νομάρχης μας κ. Φωτιάδης Στέφανος για τα αρχαία Τερπνής προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά.
Ο Πολιτιστικός Τερπνής ευχαριστεί το Νομάρχη αλλά και τον ειδικό σύμβουλο του Νομάρχη κ. Χατζησπύρογλου Ιωάννη για την πολύ καλή συνεργασία.
Σας παραθέτουμε το ακριβές έγγραφο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Aρ. Πρωτ : 123
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Σ Ε Ρ Ρ Ω Ν
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
Διεύθυνση:Διοικητήριο
Ταχ. Κώδ : 621 10
Tηλεφ : 23210-83315
FAX : 23210-83309

Προς:
Τον Υπουργό Πολιτισμού
κ. Αντώνιο Σαμαρά
Μπουμπουλίνας 20-22
106 32 ΑΘΗΝΑ

Θέμα: «Αρχαιολογικός Χώρος Τερπνής Σερρών»

Κύριε Υπουργέ,
Ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας ύστερα από την αναστάτωση που προκάλεσε στους πολίτες του Νομού Σερρών η απάντησή σας σε ερώτηση των Βουλευτών κ. κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Ηλία Πολατίδη και Αθανασίου Πλεύρη σχετικά με τη διακοπή των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής του Δήμου Νιγρίτας και την προοπτική δημιουργίας τοπικού αρχαιολογικού μουσείου, εφόσον τα ευρήματα των ανασκαφών οδηγήσουν στην αναγκαιότητα αυτή.
Τα επιχειρήματα που επικαλείσθε, για όποιον γνωρίζει τα δεδομένα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής, υποβαθμίζουν και την αξία και τη σημαντικότητα των ανασκαφικών ευρημάτων και κάποια από αυτά προσβάλλουν και τους πολίτες της περιοχής.
Δεν θα επικαλεσθώ επιχειρήματα αρχαιολόγων-ερευνητών που εργάσθηκαν στην ανασκαφή για τη σπουδαιότητα των ευρημάτων που ήρθαν στο φως από τις μέχρι σήμερα λίγες ανασκαφές που έγιναν, ούτε και τα επιστημονικά συμπεράσματά τους για τον πιθανό πλούτο που κρύβει η περιοχή.
Κύριε Υπουργέ,
Στις περιοχές της Περιφέρειας της χώρας μας που πραγματικά υστερούν σε ανάπτυξη οφείλει η πολιτεία να δώσει κατά προτεραιότητα τη δυνατότητα αξιοποίησης κάθε φυσικού, τουριστικού και πολιτιστικού πόρου που διαθέτουν για να ξεφύγουν από τη στασιμότητα που παρουσιάζουν.
Πιστεύουμε ότι θα επανεξετάσετε τη θέση σας για την αναγκαιότητα συνέχισης των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής του Δήμου Νιγρίτας Σερρών και θα ικανοποιήσετε το καθολικό αίτημα όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου αλλά και όλου του Νομού Σερρών.

Με εκτίμηση,
Ο Νομάρχης
Στέφανος Φωτιάδης


Αναρτήθηκε από ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ

Δείτε την ανάρτηση εδώ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΣΕΡΡΩΝ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Για 7η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , πραγματοποίησε την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 πέρασε από το Νομό μας η φλόγα της Αγάπης, σκορπίζοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης , της Προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.










Με μία σεμνή τελετή στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών υποδέχθηκαν τη φλόγα η Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κουρτέλη – Ξουρή Ευαγγελία, ο Υποδιοικητής κ. Κούτρουλης, η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα, και το προσωπικό. Κατά την πορεία της μέσα στην πόλη των Σερρών, την φλόγα υποδέχθηκαν στο Ε.Κ.Α.Β ο προϊστάμενος κ. Σκύρλας, στην Ι.Μ.Σ.Ν ο πατήρ Θωμάς, στο Δημαρχείο Σερρών ο Αντιδήμαρχος κ. Κάλλιος στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Γιαννάκης και στη Νομαρχία Σερρών, όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή, ο Νομάρχης Σερρών κ. Φωτιάδης, οι αντινομάρχες κ.κ Χατζηχαριστός, Σισμάνη και Μαλαμάκης, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Πέτκογλου, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, και το προσωπικό της Νομαρχίας.
Όλοι οι ομιλητές κατά την υποδοχή, τόνισαν ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το αιμοδοτικό κίνημα της χώρας μας να αναπτυχθεί περισσότερο.
Τελευταίος σταθμός για την πόλη των Σερρών η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου την φλόγα υποδέχθηκε ο κ. Διοικητής.
Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι στην πολύ πετυχημένη διαδρομή της φλόγας μέσα στην πόλη των Σερρών που οργάνωσε η Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, συμμετείχαν το ΤΕΦΑΑ Σερρών με την υπεύθυνο κ. Τσιώνη Βάσω και τους σπουδαστές λαμπαδηδρόμους, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Λευκώνα και το Δασαρχείο Σερρών.

Το απόγευμα η Φλόγα της Αγάπης διέτρεξε τον Δήμο Τραγίλου με διοργανωτή τον Σύλλογο Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης. Με λαμπαδηδρόμους παιδιά του Δημοτικού, της ποδοσφαιρικής ομάδος και εθελοντές αιμοδότες διέτρεξε την Μαυροθάλασσα και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Τοπικού Διαμερίσματος Τραγίλου όπου την υποδέχθηκαν η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρίου, η Πρόεδρος του Τ.Δ κ. Πλαστεράκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τραγιλιωτών κ. Δεληοτζάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων κ. Νούλης, όλοι οι τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου. Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγίλου «Μ. Αλέξανδρος» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.



Η φλόγα συνεχίζοντας τη διαδρομή της έφθασε το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Τερπνή όπου και διανυκτέρευσε.






Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι συνειδητοποιημένοι πλέον στην αιμοδοσία Τερπνιώτες ήταν συγκινητική. Αλλά και η συνοδεία της φλόγας έγινε με έναν πρωτότυπο και φαντασμαγορικό τρόπο. Σε μία κατάμεστη από κόσμο Πλατεία της Τερπνής, τη φλόγα μετέφεραν 10 «καβαλάρηδες» του Ιππικού Συλλόγου Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας Νιγρίτας, που πέρασαν ανάμεσά τους και άναψαν το βωμό, μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου Τερπνής, ενώ η μπάντα της Φιλαρμονικής Τερπνής απέδιδε τιμές και έπαιζε τον Ύμνο του Εθελοντή Αιμοδότη. Ήταν πραγματικά μία εντυπωσιακή τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης.
Για την αξία της Αιμοδοσίας μίλησαν ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Νούλης, η Δήμαρχος Νιγρίτας κ. Μήκα, , ο Αντινομάρχης κ. Χατζηχαριστός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Μπάγκαλας, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Τερπνής κ. Γερούκης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Τσελεπής , ο Υπεύθυνος της 7ης Λαμπαδηδρομίας εντεταλμένος της Π.Ο.Σ.Ε.Α κ. Δρούγγος και ο πρώτος αιμοδότης του νομού Σερρών σε προσφορά αίματος κ. Ραμφόπουλος .


Την επόμενη ημέρα 12 Σεπτεμβρίου την φλόγα παρέλαβαν από την Τερπνή λαμπαδηδρόμοι του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας με την ευθύνη του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας και αφού διέτρεξαν την διαδρομή Τερπνή – Νιγρίτα έφθασαν στην Πλατεία της Νιγρίτας όπου πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις των Γερακινείων 2009. Την ανάγκη να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία γιατί αποτελεί δώρο ζωής προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας, τόνισαν η Δήμαρχος κ. Μήκα, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας, και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας.

Η Φλόγα της Αγάπης μετά την διανυκτέρευση στη Νιγρίτα, συνεχίζει το Πανελλήνιο ταξίδι της για την Άρτα, όπου στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 23η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ


Όπως κάθε χρόνο, η Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η ομορφότερη από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, για την διάδοση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, με άσβεστη τη φλόγα της αγάπης και της εθελοντικής προσφοράς αίματος, διατρέχοντας ολόκληρη την Ελλάδα και μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης, φιλοξενείται στο νομό μας, στις 11 Σεπτεμβρίου 2009, για να καταλήξει στην Άρτα στις 9 Οκτωβρίου όπου θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 23ης Αμφικτιονίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών .
Την φλόγα της Αιμοδοσίας και της Αγάπης σας καλούμε να υποδεχθούμε όλοι μαζί στις 11 Σεπτεμβρίου 2009, στις 10.00 π.μ στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Σερρών.

Στη συνέχεια αιμοδότες Συλλόγων αιμοδοτών του Νομού Σερρών και σπουδαστές , λαμπαδηδρόμοι των ΤΕΦΑΑ Σερρών, θα την μεταφέρουν σε όλη την πόλη.

Στις 10.30 η φλόγα θα κατευθυνθεί στο Ε.Κ.Α.Β.,

στις 11.00 στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών,

στις 11.15 στην Δημαρχεία Σερρών,

11.30 στο Επιμελητήριο,

12.00 στην Νομαρχία Σερρών,

12.30 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία,

Το απόγευμα στις 19.00 θα κατευθυνθεί στην Μαυροθάλασσα και τον Τράγιλο όπου θα την υποδεχθεί ο Σύλλογος Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης

Στις 20.30 θα φθάσει στην ΤΕΡΠΝΗ , όπου και θα διανυκτερεύσει. Την Φλόγα θα συνοδευόσουν μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Τερπνής, και ιππείς του Ιππικού Συλλόγου Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας Νιγρίτας. Θα την υποδεχθεί η Φιλαρμονική μπάντα της Τερπνής.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 20.00 θα κατευθυνθεί προς την Νιγρίτα, με την συμμετοχή του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας και του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας, όπου και θα διανυκτερεύσει, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό τις εκδηλώσεις των Γερακινείων.

Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου από την Πάτρα και θα καταλήξει στις 9 Οκτωβρίου στην Άρτα για την 23η ΑΜΦΙΚΤΙΩΝΙΑ Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα
Η εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί προσφορά Ζωής και Αγάπης, είναι πολιτισμός και ο εθελοντής αιμοδότης αποτελεί ελπίδα για οποιαδήποτε κοινωνία, που θέλει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Για τις διαδρομές της Φλόγας της Αγάπης ανά την Ελλάδα κάντε κλικ εδώ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2009

Ο Δήμος Νιγρίτας για 28η συνεχή χρονιά σας καλεί στα ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ, τη γιορτή πολιτισμού της πόλης μας!
Τα Γερακίνεια 2009 πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 6-12 Σεπτεμβρίου με ένα πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες φιλοδοξούν να φέρουν το Δήμο μας για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των πολιτιστικών δρώμενων του Νομού.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών Γερακινείων έχει ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/9/09
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΓΡΙΤΑΣ, ΠΗΓΑΔΙ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ
Αφιέρωμα στη μουσική και λαογραφική παράδοση της περιοχής μας
19.00-21.00 Αναπαράσταση πτώσης της Γερακίνας - Τοπικοί χοροί από το χορευτικό του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου (Π.Π.Κ.) Δήμου Νιγρίτας
21.00-23.00 Λαϊκό γλέντι με μουσική και τραγούδια της περιοχής μας από τη Νίτσα Τσίτρα
Στο κλαρίνο: Γιώργος Γκάγκος
Βιολί : Κυριάκος Γκουβέντας

Προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων από τους τοπικούς συλλόγους του Δήμου μας.


ΔΕΥΤΕΡΑ 7/9/09
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ
Αφιέρωμα στα Παραδοσιακά Παιχνίδια
18.00-21.00 Παρουσίαση Παραδοσιακών Παιχνιδιών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Νιγρίτας
18.00-21.00 Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από το κέντρο έκφρασης «Θεώμαι»- Καλλιτεχνικό πρόγραμμα αισθητικής αγωγής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
21.00-23.30 Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό
Ο Παντελής Θαλασσινός ο γνωστός και αγαπητός τραγουδοποιός παρουσιάζει τραγούδια από όλη του τη συνθετική και τραγουδιστική ζωή. Όπως πάντα στις ζωντανές εμφανίσεις του επικρατεί η παρεΐστικη διάθεση ερμηνεύοντας όλες τις νέες και παλαιότερες δημιουργίες του, δίνοντας έτσι μια εξαιρετική κι αξέχαστη μουσική παράσταση, που δεν πρέπει να χάσετε ! Στο τραγούδι με τον Παντελή Θαλασσινό η Αντιγόνη Μπούνα. Είσοδος 15 ευρώ.


ΤΡΙΤΗ 8/9/09
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
Αφιέρωμα στις μουσικές του Κόσμου
20.30- 21.15 Τραγούδια των Beatles με το μουσικό συγκρότημα της Ελένης Σίμπα
21.30- 22.25 Συναυλία με το κουαρτέτο electric string «Fortissimo»
22.30-23.30 Συναυλία λατινοαμερικάνικης μουσικής με τους «Banda Latinico»

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/9/09
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
«Εκεί όπου οι γενιές συναντιούνται»
Αφιέρωμα σε τοπικούς ήχους με ζουρνάδες και νταούλια

20.15- 21.00 Χορωδία ΚΑΠΗ Νιγρίτας
21.00- 21.25 Χορευτικά Τμήματα Π.Π.Κ. Νιγρίτας
21.30- 21.50 Χορευτικό Τμήμα Π.Π.Κ. (Μεγάλο τμήμα)
22.00- 22.25 Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμών (Ποντιακοί χοροί)
22.30-23.00 Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής

ΠΕΜΠΤΗ 10/9/09
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
Σεργιάνι στην Ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση
(Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας, κλαρίνο: Βαγγέλης Γευγελής)

20.15 – 20.45 Χορευτικά Τμήματα Π.Π.Κ.
20.55- 21.15 Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης» με τοπικούς χορούς
21.20-21.45 Χορευτικό Τμήμα Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (ΕΛΚΕΛΑΜ) με Ηπειρώτικους χορούς (α’ μέρος)
21.50- 22.10 Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας με χορούς από τη Δυτική Μακεδονία
22.15- 22.40 Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Νιγρίτα» με χορούς από την Κεντρική Μακεδονία
22.45- 23.15 Χορευτικό Τμήμα ΕΛΚΕΛΑΜ με νησιώτικους χορούς (β’ μέρος)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9/09
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
Ήχοι των Βαλκανίων
20.15- 20.50 Χορευτικό συγκρότημα «Gaytan» με χορούς από τη Νότια Βουλγαρία (α’ μέρος)
20.55- 21.25 Λαογραφικός Όμιλος «Λαϊλιάς» Ν. Σερρών με χορούς από τη Θράκη
21.30- 21.55 Χορευτικό συγκρότημα «Gaytan» με χορούς από την Κεντρική και Δυτική Βουλγαρία (β’ μέρος)
22.00- 22.25 Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών με χορούς από τη Μακεδονία

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι και χορός για όλο τον κόσμο με τα χάλκινα από τη Γουμένισσα

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9/08
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
Αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες
20.30-20.55 Άφιξη Αιμοδοτικής Φλόγας της 7ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών
21.00- 23.30 Συναυλία από τους «ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ» με μουσική από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και γενικότερα από το χώρο της Μικράς Ασίας, Προποντίδας, Βοσπόρου και Πόντου

Στο τραγούδι : Σοφία Παπάζογλου και Θοδωρής Μέρμηγκας


Παράλληλες εκδηλώσεις:
Αύλειος χώρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νιγρίτας («Ιωάννειο»): Θερινό σινεμά- Προβολή βραβευμένων ταινιών από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών και Εικαστικών Τεχνών Ρόδου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ