Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

20o Φεστιβάλ Κασσάνδρας – Αμφιθέατρο Σίβηρης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ..

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ-ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΟΡΝΙΘΕΣ - Β.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ – Γ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ –Ν. ΛΟΤΣΑΡΗ-Α.ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ – Π. ΧΑΙΚΑΛΗΣ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ-Κ.ΚΟΚΛΑΣ- Δ.ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ- ΓΑΛΑΝΗ-ΑΛΕΞΙΟΥ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ – Σ. ΞΑΡΧΑΚΟΣ- Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ-Ε. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ- Μ. ΣΤΟΚΑΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ -ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ-ΚΑΡΟΤΟΝΕ-ΜΠΟΥΛΑΣ-ΣΤΑΡΟΒΑΣ-ΚΟΥΤΡΑΣ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ- ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του Φεστιβάλ και στο http://www.viva.gr/
Περισσότερες πληροφορίες κος Χρήστος Κολοβός, τηλ. 6942853691

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

3ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKETBALL ΣΤΗ ΜΕΣΟΛΑΚΚΙΑ

«Ανοιχτή Σκηνή» στη Μονή Λαζαριστών

Η «Ανοιχτή Σκηνή» επιστρέφει στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών για ένα τετραήμερο γεμάτο µουσική. Κύριος στόχος της είναι να φέρει σε επαφή το κοινό της Θεσσαλονίκης με αξιόλογα σχήματα και μεμονωμένους καλλιτέχνες της πόλης χαρίζοντας μοναδικές συναυλιακές στιγμές - αφιερωμένες στην αγγλόφωνη και ελληνόφωνη ροκ σκηνή, το έντεχνο τραγούδι, καθώς και την ελληνική μουσική παράδοση. Η Ανοιχτή Σκηνή αποτελεί μία ενότητα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών με ελεύθερη είσοδο.

Πέμπτη 26 Ιουλίου
Συναυλία ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ - διαδρομές στην παράδοση
Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
είναι ένα μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε με σκοπό να μας χαρίσει υπέροχα μουσικά ταξίδια στις καλλιτεχνικές ρίζες μας. Το συγκρότημα αποτελείται από αξιόλογους μουσικούς με μεγάλη πείρα και πολύ αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή μουσική μας.
Το συγκρότημα αποτελείται από 9 μέλη εκ των οποίων 8 μουσικοί
Τραγουδούν: O πρωτοψάλτης του Ι.Ναού της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κύριος Χρήστος Χαλκιάς , o Γιάννης Κουλούσιας και η Ευγενία Μαυρομάτη.
Το Μουσικό Πλήρωμα - διαδρομές στην παράδοση θα μας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από τη και την Μικρά Ασία (Σμύρνη, Πόντος κλπ ) αρμενίζοντας τα νησιά μας, φτάνουμε μέχρι την Θράκη την Ήπειρο και τέλος στην όμορφη Μακεδονία μας.
Ώρα Έναρξης 21:30
Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Πεζοπορική Διαδρομή στο Δάσος του Σέιχ Σου

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ
Κάλεσμα σε πεζοπορική διαδρομή στο δάσος του Σέιχ Σου

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του προγράμματος δασοπροστασίας της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, σας προσκαλούμε να περπατήσουμε μαζί και να γνωρίσουμε καλύτερα τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.
Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 18.00 βρισκόμαστε στην Τούμπα (περιοχή Περεβού), ακολουθώντας τη διαδρομή μέχρι το σπιτάκι της δασοπροστασίας, δίπλα στο Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στον Κέδρινο Λόφο.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας, η Ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων της ομάδας δασοπροστασίας, η οποία θα βρίσκεται για τρίτη χρονιά φέτος στο Σέιχ Σου μαζί με πολλές ακόμα εθελοντικές ομάδες και με τον Συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.
Το πρόγραμμα δασοπροστασίας της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ θα διαρκέσει όλο τον Αύγουστο και οι ομάδες των εθελοντών θα αναλάβουν δράσεις εποπτείας και φύλαξης ενός μεγάλου μέρους του Σέιχ Σου.
Σύμμαχος μας και σε αυτή την προσπάθεια είναι ο ΟΤΕ. Στο πλαίσιο της εταιρικής του υπευθυνότητας και υιοθετώντας τα σχέδια της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ για αποτελεσματική προστασία των δασών, συμμετέχει και φέτος στα προγράμματα δασοπροστασίας υποστηρίζοντας τις δράσεις μας τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα δασοπροστασίας του Σέιχ Σου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας ένα mail στο poulios@callisto.gr (υπεύθυνος: Λάζαρος Πούλιος).
Σημείο Συνάντησης: Γρηγορίου Λαμπράκη (στάση αστικού λεωφορείου 14- Βαρνάβα), Άνω Τούμπα.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινές Εξερευνήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στο καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά με τίτλο Φύση και Φαντασία.
Οι μικροί εξερευνητές, θα αναζητήσουν αρχαία αντικείμενα εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο, κάνοντας τα πρώτα βήματά τους ως αρχαιολόγοι!
Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα χειροτεχνίας με πηλό, αφήνοντας ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους!
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 5 έως και 7 ετών και θα υλοποιείται καθημερινά από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 (ένα εργαστήριο την ημέρα).
Οι ώρες διεξαγωγής είναι από τις 10:00π.μ. έως τις 12:00μ.μ. και η ώρα προσέλευσης είναι 09:45 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Α.Μ.Θ στο τηλ. 2310 830538 (εσωτ.119) από τη Δευτέρα 16 έως την Πέμπτη 19 Ιουλίου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2012»

«Ζωντανές» και αυτό το καλοκαίρι, γεμάτες πρωτότυπες εκδηλώσεις που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερους, παραμένουν οι πλατείες της Καλαμαριάς. Όπως όλα τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει τον πολύ πετυχημένο θεσμό «Καλοκαιρινή Πλατεία», προσφέροντας διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας σε όσους στερούνται την πολυτέλεια των καλοκαιρινών διακοπών. Ο φετινός διμηνιαίος μαραθώνιος εκδηλώσεων ξεκινά την Τρίτη 10 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι, Καραγκιόζης, παραμυθάδες, κλόουν, είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές των φετινών εκδηλώσεων στις οποίες κυριαρχούν η μουσική, τα παιχνίδια, τα εργαστήρια, αλλά και πολλές πολλές αθλητικές δραστηριότητες!
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Δευτέρα 23/7 – Πάρκο στην Πασσαλίδη, ώρα 19:00
«Το παιχνίδι του ιστού της Αράχνης». Δημιουργική δράση από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς
 Τρίτη 24/7 – Πάρκο στην Τραπεζούντος (Καραμπουρνάκι) ώρα 20:30
«Η Χρυσομηλιά» . Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Ανθή Θάνου και τον Παναγιώτη Κούλελη
 Πέμπτη 26/7 - Πάρκο Αλησμόνητων Πατρίδων (ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ) , ώρα 20:00
«Το παιδί και ο λύκος». Παράσταση κουκλοθέατρου από τον κουκλοθίασο Νύστα (Παναγιώτης Κουλούρης και Δήμητρα Ζάντζα)
 Παρασκευή 31/8 – Πάρκο στην Πασσαλίδου, ώρα 19:00
«Γνωρίζω το γείτονά μου». Δημιουργική δράση από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς
 Τρίτη 4/9 - Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, ώρες 10 -14:00 & 17:00-21:00
«Έλα να αθληθείς, να χαρείς, να διασκεδάσεις!» από το Τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς
 Πέμπτη 6/9 - Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, ώρα 19:00
«Ποδόσφαιρο στην πλατεία (street soccer)» από το Τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς
 Τρίτη 11/9 - Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, ώρα 19:00
«Ημέρα δεξιοτεχνίας ποδηλάτου», από το Τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Το Σωματίδιο του Higgs

Εκδήλωση - Συζήτηση με Θέμα
Το Σωματίδιο του Higgs

Μία φιλική συνάντηση στον κήπο του Τελλόγλειου Resto-Bar, όπου ο "Κύκλος της Θεσσαλονίκης" οργανώνει συζήτηση, αύριο Τετάρτη 18/7/12 και ώρα 21.00, με θέμα το σωματίδιο του Higgs. Θα συνδεθούμε μέσω skype με την καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. κα. Χαρά Πετρίδου, μέλος της Ελληνικής Ερευνητικής Αντιπροσωπείας στο CERN.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
Είσοδος ελεύθερη.
Ποτό-Φαγητό: με ελεύθερη επιλογή.
Κρατήσεις τηλ. 2310 211400

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πρόσκληση εθελοντικής εργασίας στη λίμνη Κερκίνη.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ – ΠΡΟΣΦΕΡΕ – ΓΝΩΡΙΣΕ – ΑΠΟΛΑΥΣΕ  
Ο Φ.Δ. Λίμνης Κερκίνης διοργανώνει πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο Εθνικό Πάρκο για το χρονικό διάστημα 31 Ιουλίου με 11 Αυγούστου. Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στον παραδοσιακό ξενώνα «Αρχοντικό της Κερκίνης», προσφοράς της οικοτουριστικής μονάδας ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ, στην Κερκίνη.Το καθημερινό πρόγραμμα εμπεριέχει εθελοντική εργασία στο Εθνικό Πάρκο, μέχρι της 1 το μεσημέρι,  βιωματικές δραστηριότητες στις εργασίες που πραγματοποιεί το προσωπικό του  Φ.Δ. και κάθε απόγευμα μία διαφορετική περιηγητική δραστηριότητα, (τζιπ, κανό, ποδήλατα, άλογα κ.α.).   Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100 και αφορά τα έξοδα σίτισης της εθελοντικής ομάδας.Επιπλέον πληροφορίες και  δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την 20η Ιουλίου 2012 στο τηλέφωνο 2327028004 ή στο info@kerkini.gr με πλήρη βιογραφικό του ενδιαφερόμενου.   

«Ο Επιθεωρητής» στο ΤΕΙ Σερρών



ΤΡΙΤΗ 17 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.
Σέρρες, Θέατρο Τ.Ε.Ι.
Με την υποστήριξη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών

Στις Σέρρες παρουσιάζεται «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, που παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε πανελλαδική περιοδεία σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, τη Τρίτη 17 Ιουλίου στο Θέατρο Τ.Ε.Ι.

Το κλασσικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα  είναι έργο με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που την καθιστά απόλυτα διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη.

Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες, αλληλοκατηγορίες και αλληλοεξευτελισμούς. Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που «χρίζει» εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου. 
Τον ρόλο του Επιθεωρητή ερμηνεύει ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης.  Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):  Βασίλης Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Εύη Μητσοπούλου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας, Χάρης Χαραλάμπους.
Τιμές εισιτηρίων: 15 €, 10 € φοιτητικό.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΑ 2012

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Δημητριτσίου στα πλαίσια του καταξιωμένου  πολιτιστικού θεσμού  « Δημητρίτσια»
Οι κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού ,του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής   , έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις και να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που τους απασχολούν. 
Οι συνολικά είκοσι πολυποίκιλες εκδηλώσεις που  περιλαμβάνουν  θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, μουσικές βραδιές καθώς και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, ξεκινούν  την Παρασκευή  13 Ιουλίου 2012 και ολοκληρώνονται την Κυριακή  15 Ιουλίου 2012 .
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του Γυμνασίου του Δημητριτσίου 

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τριήμερο εργαστήριο upcycling στην Θεσσαλονίκη


Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 και για 3 συνεχόμενες ημέρες (ως τις 11/7/2012) θα πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στον χώρο του Partisan, από τις 18.00 έως τις 22.00 ένα εργαστήριο με περιβαλλοντικό χαρακτήρα που εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης Still Life Project, εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και έχει στόχο την δημιουργική ανακύκλωση και όχι μόνο.
Μια από τις βασικότερες επιδιώξεις της δράσης Still Life Project είναι η ενεργή συμμετοχή νέων ανθρώπων σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στην πόλη.
Κατά τη διάρκεια του Reduce, Reuse, Recycle, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εγκλιματιστούν με τις έννοιες του upcycling και της δημιουργικής ανακύκλωσης. Επιπρόσθετα θα δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα επαναχρησιμοποιώντας `άχρηστα` υλικά με την βοήθεια 2 καλλιτεχνών και 2 upcyclers που θα επιβλέπουν γενικότερα το εργαστήριο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φέρουν μαζί δικά τους υλικά προς επαναχρησιμοποιήση ή να χρησιμοποιήσουν αυτά που θα τους προμηθεύσουν οι διοργανωτές του εργαστηρίου.
Την τελευταία ημέρα θα υπάρξει έκθεση με τις δημιουργίες που προέκυψαν όλο το τριήμερο.
Το εργαστήριο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Youth In Action.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν!

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Θερινό Σινεμά «Θερμαις – Σουρωτή»

Ώρα έναρξης : 20.30…. να βραδιάσει και λίγο …
Το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης σε συνεργασία με την ΣΟΥΡΩΤΗ δημιουργούν καλοκαιρινές κινηματογραφικές οάσεις, εκτός του καλοκαιρινού κινηματογράφου ΘΕΡΜΑΙΣ στη Θέρμη, σε πάρκα και πλατείες του Δήμου μας.
Καλούμε μικρούς και μεγάλους φίλους να μοιραστούν μαζί μας στιγμές καλού ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού!
Στις κεντρικές πλατείες και τα πάρκα της Θέρμης, στήνουμε θερινούς κινηματογράφους, γεμίζοντας με ζωή, κίνηση και χρώμα τα βράδια μας.
Ο θερινός κινηματογράφος προβάλει ταινίες από τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και ταινίες πρώτης προβολής ελληνικές και ξένες, δίνοντας μια νότα νοσταλγίας, γυρίζοντας το χρόνο πίσω σε πιο «ξένοιαστες» εποχές...
Και οι νύχτες γεμίζουν δροσιά...
Επειδή η ζωή στη Θέρμη είναι... υπόθεση όλων μας!
Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου…
Είσοδος Ελεύθερη …
Αφιέρωμα στο Γαλλικό Κινηματογράφο
σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Δευτέρα 27 Αυγούστου έως Παρασκευή 31 Αυγούστου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΕΡΜΗ
Οι υπηρέτριες 2,3,8 Ιουλίου
Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης 9,10,15 Ιουλίου
Άθικτοι 16,17,22 Ιουλίου
Ηθικόν Ακμαιότατον 23,24,29 Ιουλίου
Ένας άνθρωπος παντός καιρού 30,31 Ιουλίου, 5 Αυγούστου
Άδικος Κόσμος 20,21,26 Αυγούστου
Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου 27-31 Αυγούστου
(Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ, Τα Ομορφόπαιδα, Μικρά αθώα ψέματα, Villa Amalia, Άρθουρ 3: Ο πόλεμος των δυο κόσμων ) |
σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο 3,4 Σεπτεμβρίου
ΒΑΣΙΛΙΚΑ
Οι υπηρέτριες 7 Ιουλίου
Ένας άνθρωπος παντός καιρού 3 Αυγούστου
Άδικος Κόσμος 24 Αυγούστου
ΤΡΙΛΟΦΟΣ
Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης 14 Ιουλίου
Άθικτοι 19 Ιουλίου
Ένας άνθρωπος παντός καιρού 4 Αυγούστου
ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Οι υπηρέτριες 6 Ιουλίου
Ένας άνθρωπος παντός καιρού 1 Αυγούστου
Μια μέλισσα τον Αύγουστο 6 Αυγούστου
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ηθικόν Ακμαιότατον 27 Ιουλίου
Μια μέλισσα τον Αύγουστο 12 Αυγούστου
Άδικος Κόσμος 25 Αυγούστου
ΚΑΡΔΙΑ
Ηθικόν Ακμαιότατον 23 Ιουλίου
Άδικος Κόσμος 23 Αυγούστου
Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο 3 Σεπτεμβρίου
ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙ
Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης 11 Ιουλίου
Μια μέλισσα τον Αύγουστο 9 Αυγούστου
ΛΑΚΚIΑ
Ένας άνθρωπος παντός καιρού 30 Ιουλίου
Μια μέλισσα τον Αύγουστο 8 Αυγούστου
ΛΙΒΑΔΙ
Άθικτοι 17 Ιουλίου
Ηθικόν Ακμαιότατον 25 Ιουλίου
Μια μέλισσα τον Αύγουστο 10 Αυγούστου
ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ
Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης 10 Ιουλίου
Ηθικόν Ακμαιότατον 26 Ιουλίου
ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ
Οι υπηρέτριες 5 Ιουλίου
Άθικτοι 18 Ιουλίου
Άδικος Κόσμος 22 Αυγούστου
ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ
Άθικτοι 21 Ιουλίου
Μια μέλισσα τον Αύγουστο 7 Αυγούστου
Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο 8 Σεπτεμβρίου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ
Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης 12 Ιουλίου
Άθικτοι 16 Ιουλίου
Μια μέλισσα τον Αύγουστο 11 Αυγούστου
ΠΛΑΓΙΑΡΙ
Οι υπηρέτριες 4 Ιουλίου
Ένας άνθρωπος παντός καιρού 31 Ιουλίου
Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο 6 Σεπτεμβρίου
ΣΟΥΡΩΤΗ
Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης 13 Ιουλίου
Άθικτοι 20 Ιουλίου
Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο 5 Σεπτεμβρίου
ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ
Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης 9 Ιουλίου
Ηθικόν Ακμαιότατον 24 Ιουλίου
Ένας άνθρωπος παντός καιρού 2 Αυγούστου
ΤΡΙΑΔΙ
Ηθικόν Ακμαιότατον 28 Ιουλίου
Άδικος Κόσμος 21 Αυγούστου
Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο 7 Σεπτεμβρίου
politistiko@dimosthermis.gr | http://www.culthermi.gr/ | fb: Πολτιστικό Κέντρο Θέρμης

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

41o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
«Η Ρώσικη Πρωτοπορία στη σκιά του Ολύμπου.» Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στο αρχαίο Δίον την Ιστορία της Συλλογής Κωστάκη.
Μουσικό πρόγραμμα με Ρώσικη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΗΔΩΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ώρα 19:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ Ευριπίδη
ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ – ΣΑΚΗΣ ΜΑΪΝΑΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα  21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 17€ - 12€

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ Σοφοκλή
Κ. ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ  –  Α. ΧΕΙΛΑΚΗΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα  21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 17€ - 14€

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αναζητώντας τον Αττίκ
Ν. ΛΟΤΣΑΡΗ – Θ. ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ – Ζ. ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα  21:30
KANONIKO 15€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ / ΑΝΕΡΓΩΝ  / ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10€

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
Το μεγάλο μας τσίρκο . Ιάκωβου Καμπανέλλη
Γ. ΑΡΜΕΝΗΣ – Μ. ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ – Τ. ΝΟΥΣΙΑΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα  21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 20€ - 15€

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
Γιάννης Πάριος
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα  21:30
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ   15€

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ Ορχήστρα δημοτικού ωδείου Κατερίνης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ώρα  21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ
ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ώρα 19:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχαιολογικές ομιλίες ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ
ΑΓΙΟΝΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΙΟΥ ώρα 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ Όρνιθες ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα 21:00
KANONIKO 15€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10€

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ευανθία Ρεμπούτσικα
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα 21:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Νεφέλες Αριστοφάνη
Γ. ΜΠΕΖΟΣ – Τ. ΤΡΥΠΗ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα 21:00
KANONIKO 15€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10€

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Οι άθλοι του ΗρακλήM . Κάρμεν Ρουγγέρη
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ Mώρα 21:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ψαραντώνης
ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Dream Night . Συναυλία Ελληνικής και Ρώσικης Μουσικής
ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ώρα 21:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Βραδιά Ρώσικης εκκλησιαστικής μουσικής Με έργα Ελλήνων και Ρώσων συνθετών
Soprano – Ελένη Παπαδοπούλου
Alto – Όλγα Μπακμανίδη
Tenor – Κώστας Ζαμπούνης
Bassos – Νίκος Καραγιαούρης
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ώρα 21:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5€

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ιππής Αριστοφάνη
Π. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ – Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ ώρα 21:00
KANONIKO 15€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 10€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχαιολογικές ομιλίες στη β. Πιερία
ΕΥΤΕΡΠΗ ΜΑΡΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΙΦΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικό Πρόγραμμα:
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ, ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΧΑΡΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ
ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ ώρα 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εστία πιερίδων μουσών. 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία - ελεύθερη Πιερία
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ώρα 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

KYΡIAKH 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Σαν παλιό σινεμά
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥώρα 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΙΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Παρασκευή 6 Ιουλίου, 20:30
ΗΜΕΡΙΔΑ: « Θουκυδίδης : Μηνύματα από το παρελθόν για το παρόν και το μέλλον»
Εισηγητές: Κ. Χρυσόγονος, -καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ
Η. Κουσκουβέλης, -καθηγητής Διεθνών Σχέσεων & πρώην Πρύτανης Παν/μίου Μακεδονίας  , Γ. Σκαμπαρδώνης, -συγγραφέας και δημοσιογράφος , Δ. Γαρούφας, -Δικηγόρος, πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θες/νίκης
Η βραδιά θα κλείσει με μουσική παρουσίαση  από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μουσική επιμέλεια: Η. Παπαδόπουλος, καθηγητής Τμ.Μ.Ε.Τ
Είσοδος δωρεάν

Σάββατο 14 Ιουλίου, 20:30
Χορευτικοί Σύλλογοι Δήμου Αμφίπολης                                         
Είσοδος δωρεάν

Κυριακή 22 Ιουλίου, 21:00ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ: «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;»
Η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Παντελής Καναράκης και  Γιώργος Γαλίτης δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν όλους τους Έλληνες με …γέλια!
Τιμή εισιτηρίου 17 ευρώ κανονικό / 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, παιδικό, τρίτη ηλικία, ανέργους). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Σάββατο 28 Ιουλίου, 21:00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Αγάθωνας Ιακωβίδης με 5μελή ορχήστρα
Σπουδαίος ερμηνευτής, κορυφαίος οργανοπαίχτης στον μπαγλαμά, αφοσιωμένος εξ ολοκλήρου στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι, ερμηνεύει τόσο παλιά και άγνωστα ρεμπέτικα όσο και γνωστά και πολυτραγουδισμένα.
Είσοδος 10 ευρώ

Σάββατο 11 Αυγούστου, 21:00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Κώστας Μακεδόνας και Ζωή Παπαδοπούλου με 12μελή ορχήστρα
Δυο μοναδικοί ερμηνευτές μαζί,  υπόσχονται μια βραδιά αλλιώτικη, σε πείσμα των καιρών, ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, σε μια γνήσια λαϊκή βραδιά. Μια βόλτα, μια μαγική διαδρομή σε πανέμορφα μουσικά μονοπάτια...
Είσοδος 12 ευρώ

Σάββατο 18 Αυγούστου, 21:00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Αγγέλα. Παπάζογλου»
Οι μνήμες και ο λόγος αυτής της σπουδαίας μικρασιάτισσας, όπως τις διηγήθηκε στο γιο της, έγιναν μέσα από το στόμα, το λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά, κτήμα όλου του κόσμου.. Ένα μάθημα ιστορικής μνήμης και παρακαταθήκη πατριωτισμού…
Ερμηνεύει η Άννα Βαγενά. Αναγνώστρια η Γιασεμί Κηλαηδόνη
Τιμή εισιτηρίου 17 ευρώ κανονικό / 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, παιδικό, συνταξιούχων άνω των 65, ανέργων ΟΑΕΔ, πολυτέκνων)
www.festivalamfipolis.gr

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Αυλαία σήμερα, στις 21:15,  στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, για τις 30ες Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου,που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Η εναρκτήρια εκδήλωση έχει τίτλο «Τραγούδια για τις μέρες που έφθασαν κιόλας». Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των εργαστηρίων σκηνογραφίας και μουσικού θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
 Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Η παράσταση περιλαμβάνει αποσπάσματα από την junk opera των Tiger Lillies «Shockheaded Peter», που βασίστηκε στο πρώτο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο στην ιστορία, τον «Πετροτσουλούφη» («Der Struwwelpeter») του Heinrich Hoffmann (1845) και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1998 στο West Yorkshire Playhouse σε σκηνοθεσία Julian Crouch και Phelim McDermott.