Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης & Χειροτεχνίας του Συλλόγου μας αποδεικνύεται μία μεγάλη και δεμένη παρέα, που συνεχώς αυξάνεται και πληθύνεται ...
Με πολύ κέφι και μεράκι εργάζονται πυρετωδώς για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που προγραμμάτισε ο Σύλλογος για την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου.
Ψυχή του τμήματος και ο Στέλιος Κουκαρούδης (σύζυγος της Χαρίκλειας Ιωσηφίδου) ο οποίος είναι δημιουργός και εμπνευστής πολλών εκθεμάτων και δίκαια του αξίζει ο τίτλος του "καλλιτέχνη". (Τελευταία ετοιμάζει τη φάτνη των Χριστουγέννων που θα στολίζει την αίθουσά μας).
Για τη γιορτή του το Τμήμα του ετοίμασε μία έκπληξη με φαγοπότι και κεράσματα που τελικά κατέληξε σε μουσικοχορευτική βραδιά με τη συνδρομή μελών της χορωδίας του Συλλόγου μας και του ακορντεόν της Κατερίνας.
Να είναι πάντα γερός, δημιουργικός και ότι επιθυμεί ....

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η Θεσσαλονίκη το 1912

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη του 1912, μέσα από τα βιβλία «Η Θεσσαλονίκη το 1912. Η καθημερινή ζωή και τα ιστορικά στοιχεία» και «Η Παλιά Σαλονίκη του Χρήστου Γουγούση: Οι αναμνήσεις μου» του Θωμά Π. Εξάρχου την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

11η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ


Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 11η Γιορτή Τσίπουρου Τερπνής χθες στο χώρο της Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά.
   Για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης έδωσε εξετάσεις στη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης και πήρε άριστα !!!
   Η τέλεια οργάνωση, η αθρόα προσέλευση του κόσμου, οι υπέροχοι παραδοσιακοί μεζέδες της Τερπνής (μιλτζανούδια στο σινί, ψάρια στο σινί, παπούδα κ.α), το περίφημο τσίπουρο Τερπνής, το κέφι , ο χορός και η πρώτη παρουσία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου με τις υπέροχες δημιουργίες του ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης.
   Ο καιρός για μία ακόμη χρονιά ήταν με το μέρος μας και επέτρεψε τους Τερπνιώτες και τους φίλους μας να απολαύσουν μία ιδανική ημέρα για … τσίπουρο. Χειροκρότησαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας το παιδικό και το εφηβικό που χόρεψαν με τις παραδοσιακές στολές καθώς επίσης και το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων το οποίο παρέσυρε και τον υπόλοιπο κόσμο στο χορό. Γλέντησαν και χόρεψαν με τη «δική μας» υπέροχη ορχήστρα «Αρμονία των Αντιθέτων» μέχρι αργά το απόγευμα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο συγχωριανός μας βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης με τους γονείς του Γιώργο και Κυπαρισσία, ο ευεργέτης του χωριού μας Δημήτρης Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Αλκμήνη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής Δημήτρης Μπάγκαλας, ο Τοπικός Σύμβουλος Τερπνής Χρήστος Δρούγγος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής Γεωργία Δράμαλη, ο Πρόεδρος της Ασπίδος Χρήστος Τουλάκης, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Τζούλια Βλασκίδου, η Γ,Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τούλα Μουτσίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδολιβινών Θεσσαλονίκης Νίκος Σίμογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης Γιώργος Κατσικαρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δελιοτζάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χουνικιωτών Θεσσαλονίκης Στέργιος Χατζούδης, αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Αμπελιωτών, Μανδρακιωτών, Μεσολακκιωτών, Μοναστηρακιωτών, Νιγριτινών, Σερραίων, και Σησαμιωτών Θεσσαλονίκης.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τους χορηγούς της εκδήλωσης, τις γυναίκες της Τερπνής και Θεσσαλονίκης για την παρασκευή των παραδοσιακών φαγητών και τους παραγωγούς τσίπουρου της Τερπνής που πρόσφεραν με προθυμία το τσίπουρό τους.






 








Δείτε ρεπορταζ για την 11η Γιορτη Τσίπουρου Τερπνής εδώ
Σχετικά video παρακολουθήστε εδώ ,   εδώεδώ και  εδώ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Οργασμός εργασιών στην αίθουσα του Συλλόγου από το Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης εν όψει της 11ης Γιορτής Τσίπουρου Τερπνής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στην Πλαζ Αρετσούς της Καλαμαριάς.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Εργαστηρίου για τα εκθέματα που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Κυριακή. Οι επισκέπτες εκτός από το υπέροχο τερπνιώτικο τσίπουρο που θα γευτούν , θα απολαύσουν τους παραδοσιακούς μεζέδες αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν σε συμβολικές τιμές ξεχωριστά δημιουργήματα υψηλής αισθητικής που έφτιαξαν με ιδιαίτερο μεράκι.
Τα δημιουργήματα του Εργαστηρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στο Χριστουγεννιάτικο BAZAAR που ετοιμάζουμε .....




Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών


Με ευκαιρία την Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, οι μικροί πάνινοι φίλοι μας μαζεύτηκαν στο Mediterranean Cosmos (γύρω από το σιντριβάνι, στην είσοδο των Village Cinemas) και ενώνουν τις φωνές τους με τις δικές σας, σε μια γιορτή αγάπης «Για όλα τα παιδιά του κόσμου».

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης και η UNICEF θα είναι εκεί για να σας προσφέρουν ενημέρωση, καλλιτεχνικές δραστηριότητες (ζωγραφική, μουσική) και αναμνηστικά δώρα.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»



Το περίφημο θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» ανεβαίνει από την θεατρική ομάδα Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίσκου.
Οι παραστάσεις θα δοθούν την Πέμπτη 15, Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 20.30, στο ανακαινισμένο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου και Κουντουργιώτου).
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο Σύλλογος προκειμένου να προβάλει την παραδοσιακή τερπνιώτικη ενδυμασία, σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ "Ο ΚΥΚΛΟΣ" , οργάνωσε το δρώμενο του τερπνιώτικου γάμου στην αίθουσα του Συλλόγου μας και έγινε σχετική φωτογράφηση ώστε να χρησιμοποιηθούν και στην έκδοση φωτογραφικού λευκώματος που ετοιμάζει το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών.

Γαμπρός ο Αλέξης Ζαφειρίδης
Νύφη η Έλσα Λεωνίδα
Γονείς ο Κώστας Κουρκουλάκης και η Χαρίκλεια Ιωσηφίδου.
Φίλοι της νύφης και του γαμπρού μέλη από το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών.
Τη φόρεμα της νύφης μας το παραχώρησε ευγενικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής και τον ευχαριστούμε θερμά.














.