Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο  της συμπλήρωσης 30 χρόνων Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιεί ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ για τους εθελοντές αιμοδότες με μεγάλη προσφορά αίματος, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00 μμ. στο κέντρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στην Τερπνή.

Στους τιμώμενους θα απονεμηθεί δίπλωμα και μετάλλιο από το Υπουργείο Υγείας σε όσους ξεπέρασαν τις 10 φιάλες προσφορά αίματος και από το Σύλλογο σε όσους ξεπέρασαν τις 15 και 30 φιάλες αίματος.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει με θεατρικό δρώμενο η ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής.

Η εκδήλωση τελείται με την Υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Δήμου Βισαλτίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το δείπνο παρέχεται στους αιμοδότες δωρεάν και στους μη αιμοδότες με κόστος δέκα (10) ευρώ. 

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ...


    Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, η εκδήλωση «Τραγουδώντας για τα 100» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, η Οργανωτική Επιτροπή και ο Δήμος Σερρών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών, στην αίθουσα θεάτρου του ιστορικού ¨ΟΡΦΕΑ» Σερρών
     Σε μία κατάμεστη αίθουσα οι χορωδίες των Συλλόγων : Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης, Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Ροδολιβινών Θεσσαλονίκης και Νιγριτινών Θεσσαλονίκης ερμήνευσαν πατριωτικά και παραδοσιακά τραγούδια και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν.
     Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Νούλης τόνισε ότι οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Σερραϊκής κοινωνίας και τιμούν με την εμφάνιση των χορωδιών τους τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών, αποτίοντας φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας που με το αίμα τους και τις θυσίες τους μας χάρισαν την ελευθερία. Πολύ πετυχημένη η παρουσίαση της εκδήλωσης από τη δημοσιογράφο Δέσποινα Γιαννακίδου.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : οι βουλευτές κ.κ Αραμπατζή Φωτεινή, Λεονταρίδης Θεόφιλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Παπαβασιλείου Βασίλειος, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαϊτζής Δημήτριος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, η Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μπιτζίδου Σοφία, η Πρόεδρος του «ΟΡΦΕΑ» Σερρών κ. Γιούλη Σπυρίδου και πλήθος κόσμου.


Την υπέροχη χορωδία του Συλλόγου μας μπορείτε να την απολαύσετε εδώ , εδώ , 
  εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην παραλιακή λεωφόρο.Παρόν και ο Σύλλογός μας με τις παραδοσιακές μας στολές που πλαισίωσε το αντιπροσωπευτικό τμήμα της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης το οποίο απέσπασε τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κόσμου που παρακολούθησαν την παρέλαση.
Χαρακτηριστικές οι γερακίνες μας με τις στάμνες.














Στο τμήμα της Ομοσπονδίας συμμετείχε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Νιγριτινών Θεσσαλονίκης και η Δήμητρα Σερρών. 

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Η Αστροπύλη Σερρών συμμετέχει αύριο στις 20.30μ.μ στην Παγκόσμια καμπάνια *Η Ωρα της γης* με τα μέλη της και τους φίλους του φορέα μας,προωθώντας το μήνυμα *Φέτος δεν κλείνουμε απλώς τα φώτα.Προκαλούμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή*
Τηλεφ επικοινωνίας
6072721201
--
Αστροπύλη Σερρών
Ιουστινιανού 19
Σέρες 62123
τηλεφωνο 6932755008

www.astropyli.org
www.astropyli.gr
http://astropyliserron.blogspot.com/

astropyli.serres@gmail.com

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«Έρχονται στην πόλη τα ρομπότ!»


Αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά την τεχνολογία της ρομποτικής, να σχεδιάσετε και να προγραμματίσετε το δικό σας «προσωπικό» ρομποτάκι, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών σας προσκαλεί να συμμετέχετε στα εργαστήρια ρομποτικής που ξεκινάνε στις 30 Μαρτίου και θα αποτελούνται από 4 συναντήσεις: 4 για παιδιά ηλικίας 8-10 και 4 για ηλικίες 11-14 ετών. Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης, στο ανακαινισμένο παιδικό τμήμα (Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος). Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος, γι’ αυτό φροντίστε να τηλεφωνήσετε στο 23210. 98557 και να κλείσετε θέση το συντομότερο δυνατόν! Στο τηλέφωνο θα βρείτε είτε την κ. Μαρία Βραχλιώτου είτε την κ. Ντίνα Τρέντου που μπορείτε να τις ζαλίσετε με τις ερωτήσεις σας. Τα ρομπότ λοιπόν έρχονται στην πόλη, αλλά με φιλικές διαθέσεις! Θέλουν να σας γνωρίσουν και να σας εντυπωσιάσουν!
Όλη η δράση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος» ή αλλιώς “Future Library” με αποκλειστικό χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ημερομηνίες εργαστηρίων:

Για τις ηλικίες 8-10 ετών:
30 Μαρτίου και 6, 13, 20 Απριλίου (ημέρα Σάββατο) στις 10 π.μ.- 11:30 π.μ

Για τις ηλικίες 11-14 ετών:
30 Μαρτίου και 6, 13, 20 Απριλίου (ημέρα Σάββατο) στις 12 μ.μ.- 13:30 μ.μ
Όποιος δηλώσει συμμετοχή σε ένα από τα δύο γκρουπάκια θα συμμετέχει και στις 4 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις παραπάνω ημερομηνίες.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ



ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΕΝΑ. 
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΟΧΟΥ

Σάββατο 16/3/2013
 
17:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Συμμετέχουν:
 Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ
 Κοινωφελής Σύλλογος «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΟΧΟΥ»
18:00 «ΡΟΥΜΠΑ»
 Χορεύοντας και με συνοδεία λαϊκών οργάνων (ζουρνάδες), μεταφέρεται το νυφικό από το σπίτι του γαμπρού (στο χώρο του ΚΑΠΗ και με την επιμέλεια μελών του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΟΧΟΥ» ) στο σπίτι της νύφης (ακίνητο Γ.Καρακόλη – στην κεντρική πλατεία) με την επιμέλεια του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΣΟΧΟΥ
Συμμετέχουν : Σύλλογος «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΟΧΟΥ» – «στο σπίτι γαμπρού», Σύλλογος «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΣΟΧΟΥ» – «στο σπίτι νύφης», ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΟΧΟΥ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», Μ.Ο.C. Σοχού «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», μέλη του ΚΑΠΗ ΣΟΧΟΥ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ, κάτοικοι και επισκέπτες.
20:00 «ΖΑΠΟΥΣ»
 Εξαγνισμός της φύσης με άναμμα της καθαρτήριας φωτιάς σε τρεις γειτονιές. Στο «Μαράς», στο «Κουμλούκ» και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
 Χορός «ΑΡΑΠΚΑΣ» – γλέντι με κρασί – εδέσματα, συνοδεία λαϊκών οργάνων (Ζουρνάδες και Χάλκινα).
Κυριακή 17/3/2013
 
11:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Συμμετέχουν:
 Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΥΓΗΣ
 Χορευτική ομάδα «ΓΕΡΑΚΙΝΑ» Συλλόγου Διακρατικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών ΣΟΧΟΥ
 Λαογραφικός ΄Ομιλος Κολχικού «ΒΑΛΑΧΤΣΙΑ»
 Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΑΜΟΥ
11:00 – 18:00
Προετοιμασία και ντύσιμο της νύφης στην
κάτω Αγορά Σοχού
«Ξύρισμα» του γαμπρού στην παιδική χαρά Αθανασιάδη.
Προετοιμασία των συγγενών του κουμπάρου στα «Δυο Βρύσια»
Σε όλα τα στέκια θα υπάρχει γλέντι, χορός, προσφορά κρασιού.
Τα στεφανώματα θα γίνουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Σοχού.
Θα ακολουθήσει γαμήλιο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα (γίδα βραστή), μουσική με Ζουρνάδες και Χάλκινα.
Συμμετέχουν : Ιππικός ΄Ομιλος Σοχού, Μοτοσυκλετιστικός ΄Ομιλος Σοχού, Σύλλογος Διακρατικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών Σοχού, Σύλλογος ΄Αγιος Χριστόφορος Σοχού, κάτοικοι και επισκέπτες
(Στολές θα διατίθενται στα στέκια Κουδουνοφόρων και Αράπκας)
Καθαρή Δευτέρα 18/3/2013
 
11:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά χορευτικά τμήματα
Σοχού που λειτουργούν με ευθύνη της ΔΗΚΕΛ
11:30 Μουσικοχορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού
Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροποτάμου Δράμας
12:00 Μουσικοχορευτικό Τμήμα – Δρώμενο από το Σύλλογο
«GROYPA BESELATI» από το Πετρίτσι Βουλγαρίας
12:30 Χορευτικό Τμήμα Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου
«ΠΗΓΑΣΟΣ» Δυτικής Θεσσαλονίκης
13:00 Χορευτικό Τμήμα Χ.Α.Ν.Θ. Θεσσαλονίκης
13:30 Φασολάδα με νηστίσιμα εδέσματα στην πλατεία Αγίου
Γεωργίου (δίπλα στο ΚΑΠΗ)
ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
14:00 :
 «Προστάβανι» – έθιμο συγχώρεσης. Μοίρασμα πορτοκαλιών. Μοίρασμα πίτας και χαλβά
 Φιλαρμονική
 Πεζοπόρα τμήματα Συλλόγων, Ομάδων, Σχολείων, δημοτών – κατοίκων και επισκεπτών
 Δρώμενα από τους «Αράπηδες» Ξηροποτάμου και «Αρκούδες» Βόλακα Δράμας.
 Μπουγκαζάια». ΄Εθιμο του γάμου Σοχού.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ
«Μέριου» ΣΟΧΟΥ.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων, προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων, ξυλοπόδαρους, δώρα και μπαλόνια για τα παιδιά διοργανώνουν οι Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013.
Συγκεκριμένα :
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ
Η αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων βρίσκεται στο επίκεντρο εκδήλωσης για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013 που διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης – Συκεών, για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων. Η εκδήλωση θα γίνει στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσάτρα).
Στους παραβρισκόμενους θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, ενώ θα συμμετέχει με τα χορευτικά του συγκροτήματα ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος 3ης Δημοτικής Κοινότητας «Οι Φίλοι της Παράδοσης».
Ώρα έναρξης : 10:00.
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Με παραδοσιακή μουσική και χορό, διοργανώνει εκδήλωση την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013, η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους).
Στους παραβρισκόμενους θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ» με το δεκαμελές παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων : Γουμένισσας ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ, Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα των ΚΑΠΗ 4ης Κοινότητας και το καλλιτεχνικό εργαστήρι Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντα.
Ώρα έναρξης: 10:00.
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
Πατροπαράδοτα έθιμα θα αναβιώσουν στο Άλσος της Νέας Ελβετίας την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013, στην εκδήλωση για τα Κούλουμα που διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα, στις 11:00.
Στους παραβρισκόμενους θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
«ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013» ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013, στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου (Τρικούπη 29 – Τζουμαγιάς), στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013».
Στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ θα πλαισιωθεί μουσικά από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, ξυλοπόδαροι θα μοιράζουν δώρα και μπαλόνια στα παιδιά που θα παραβρεθούν. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το 12ο Σύστημα Δασοπροσκόπων και η ομάδα Εθελοντών της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2013


Μία αξέχαστη αποκριάτικη βραδιά έζησαν χθες Τσικνοπέμπτη οι τερπνιώτες και οι φίλοι μας που βρέθηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου.



Με πολύ κέφι, διάθεση, φαγητό, ποτό, σουβλάκια, ξεχωριστές καρναβαλικές παρουσίες και χορό ξεφάντωσαν πραγματικά σε μία κατάμεστη αίθουσα αφού αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε περισσότερα τραπέζια και καθίσματα από το Δήμο Καλαμαριάς.








Το γλέντι ανέβασε στα ύψη ο συμπατριώτης μας Χάρης Κουλτσιάκης από την Αγία Παρασκευή με το λαούτο του και ο Νίκος με το κλαρίνο του οι οποίοι ήρθαν και αυτοί να ... τσικνίσουν μαζί μας.
Βέβαια, όπως πάντα, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν τα μέλη του χορευτικού μας και της χορωδίας μας.

Άξιοι ψήστες ο Χάρης Λεωνίδας και ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου που όχι μόνο εξυπηρέτησαν με τα σουβλάκια τους τους παριστάμενους αλλά μετέφεραν και το μήνυμα της ημέρας σ΄ όλη τη γειτονιά  με την ... τσίκνα τους, παρά τον άσχημο καιρό.



Τυχερός της βραδιάς ο Χρήστος Δ. Διαμαντής που κέρδισε το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.
Ήταν μία μοναδική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.




Και του χρόνου με υγεία .....
Σχετικά video θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε αργότερα