Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η ΤΕΡΠΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ


Γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο χωριό μας.

Χθες παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας



και ακολούθησε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός από το Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο.
Ο δεσπότης κηρύττοντας το λόγο του Θεού αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των τριών Μεγάλων Ιεραρχών της εκκλησίας μας.




Στο τέλος τίμησε τον ευεργέτη του χωριού μας κ. Δημήτρη Αναστασιάδη, για το τεράστιο φιλανθρωπικό και θεάρεστο έργο του, με τον Μεγαλόσταυρο Α΄ Τάξεως του Νεομάρτυρος Αγίου Νικήτα, ο οποίος αποτελεί και την ύψιστη τιμητική διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ακολούθησαν στην αίθουσα της Κοινότητος οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2015".
Περιελάμβαναν βίντεο προβολή της εξέλιξης των εργασιών του Γηροκομείου Τερπνής,


εμφάνιση της χορωδίας του ΚΑΠΗ Νιγρίτας με χοράρχη τον κ. Τζένο Δημήτριο






και βράβευση των αριστούχων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής.




Στην είδηση της ημέρας , ο κ. Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του Γηροκομείου Τερπνής θα πραγματοποιηθούν στις 20 Απριλίου 2015 από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμη η οικογένεια του κ. Αναστασιάδη, η νεοεκλεγείσα βουλευτής κ Φωτεινή Αραμπατζή, η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα, ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελάκης Χρίστος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρίστος Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.κ Μιχάλης Τσερβίστας και Νίκος Αβραμίδης, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βισαλτίας κ. Λεωνίδας Ψαράς και Σούλα Λουκάνη, ο Πρόεδρος του Τ.Δ Τερπνής κ. Γεράκης Δρουμπλής, η Πρόεδρος του Τ.Δ Νικόκλειας κ. Δήμητρα Κοντούδη, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Μιχαλάκης Αθανάσιος, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο κ.κ Αλέκο Τσελεπή και Γιάννη Νούλη, όλοι οι τοπικοί Σύλλογοι και πλήθος κόσμου.



Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ...









Πρώτος των πρώτων σε σταυρούς ο συγχωριανός μας Γιάννης Αμανατίδης. Επανεκλέγεται με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Θεσσαλονίκης αφού  συγκέντρωσε 27.188 ψήφους.
Ακολουθούν η Χαραλαμπίδου Δέσποινα με 26.034, Κουράκης Τάσος με 21.498, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος με 21.235, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος με 15.185, Τεκτονίδου Κυριακή με 14.803 και Γαιτάνη Ιωάννα με  14.683 ψήφους.




Από τη Νέα Δημοκρατία ο Καραμανλής Α. Κων/νος με 86.172 ψήφους, ο Γκιουλέκας Κων/νος με 30.865, Καλαφάτης Σταύρος με 30.865 και Ράπτη Ελένη με 26.041 ψήφους.
Από τη Χρυσή Αυγή ο Γρέγος Αντώνιος με 8.468 ψήφους
Από το Ποτάμι η Ταχιάου Χριστίνα με 4.630 ψήφους.
Από το Κ.Κ.Ε ο Βαρδαλής Αθανάσιος με 6.351 ψήφους
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ζουράρης Κων/νος με 6.366 ψήφους
Από το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος με 14.280 ψήφους

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Καραμανλής Αχ. Κων/νος με  20.139 ψήφους και η Αραμπατζή Φωτεινή με 14.731 ψήφους
Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Σταμπουλή Αφροδίτη με 9.161 ψήφους
Από τη Χρυσή Αυγή επανεκλέγεται ο Ματθαιόπουλος Αρτέμιος με 4.206 ψήφους
Από το Ποτάμι ο Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος με 1.791 ψήφους
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επανεκλέγεται η Κόλλια - Τσαρουχά Μαρία με 4.078 ψήφους

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΕΡΡΩΝ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΕ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι.




Ο μεγάλος ετήσιος χορός του Συλλόγου και η βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα Νεράιδα (17ο χλμ Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας τηλ. 2310465600).  Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε πολλούς να το συνδυάσουν με μία οικογενειακή έξοδο για μεσημεριανό φαγητό και κυρίως στους επιτυχόντες που κατά πλειοψηφία είναι από το χωριό αλλά και τους συγχωριανούς μας από το χωριό να συμμετέχουν στο χορό μας, αφού τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν μία εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα αναγνωρίζοντας την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, κρατούμε σταθερή την τιμή των τελευταίων ετών της πρόσκλησης στα 15 ευρώ και περιλαμβάνει :
Πρώτο πιάτο
Κρέπα με μους τυριών και αλλαντικά σε λευκή
κρέμα μανιταριών
Σαλάτα
Πολίτικη σαλάτα με λάχανο, καρότο και σέλινο
Κυρίως πιάτο
Χοιρινά σκαλοπίνια σωτέ με απαλή σάλτσα
μουστάρδας ή
Φιλέτο κοτόπουλο a la plancha με απαλή σάλτσα
μουστάρδας ή
Ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι
Γαρνιρισμένα με πατατούλες φούρνου και ριζότο
λαχανικών
Επιδόρπιο
Χαβάς σιμιγδαλένιος, φρούτα εποχής
ΠΟΤΑ (Λευκό και κόκκινο κρασί) - ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
(χυμοί) – Εμφιαλωμένο νερό, σε ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου Ο μεγάλος ετήσιος χορός του Συλλόγου μας που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς, φιλοδοξεί να συνεχίσει τις πετυχημένες εκδηλώσεις μας.
Φιλοδοξούμε να ξαναζήσουμε τις παλιές καλές εποχές στα πρώτα χρόνια του Συλλόγου μας, όταν οι αίθουσες της Θεσσαλονίκης δε μας χωρούσαν, σε έναν χώρο γνωστό τότε,  αλλά σε μία υπέροχη καινούρια αίθουσα και με νέα διεύθυνση, τη ΝΕΡΑΪΔΑ .
Ρυθμίστε λοιπόν από τώρα το πρόγραμμά σας και οργανώστε τις συντροφιές σας, ώστε να μην απουσιάζει κανείς την Κυριακή το μεσημέρι 1 Φεβρουαρίου 2015.
Συνδυάστε το με μία Κυριακάτικη οικογενειακή έξοδο για φαγητό και χορό.
Επίσης στη μεγαλύτερη αυτή εκδήλωση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη βράβευση των επιτυχόντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Αποτελεί πλέον θεσμό για το Σύλλογο η βράβευση, η αναγνώριση και δικαίωση των προσπαθειών των παιδιών αλλά και των γονιών για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας σήμερα  18 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα του Συλλόγου. Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης και οι φίλοι τους αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο και ευχήθηκαν στο Σύλλογο να συνεχίσει με επιτυχία τις δραστηριότητές του.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέκος Τσελεπής στον χαιρετισμό του,  αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου, ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στα διάφορα τμήματα του Συλλόγου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης το οποίο βοήθησε οικονομικά το Σύλλογο, με την διάθεση των δημιουργημάτων του τόσο στη Γιορτή τσίπουρου όσο και στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Ζήτησε από τα μέλη να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος να σταθεί όρθιος στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου έκοψε την πίτα για όλους τους φορείς και μοιράστηκαν σ΄ όλους τους παρευρισκομένους πιτάκια. Τυχερός φορέας για το 2015  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας 







και από τους παρευρισκομένους ο κ. Γιάννης Κερατίδης, φίλος του Συλλόγου από το Μανδράκι που πολλές φορές μας βοήθησε σε διάφορες εκδηλώσεις μας, στον οποίο "έπεσε" το Φλουρί της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που ήταν ένα Βυζαντινό Κωνσταντινάτο.






Η χορωδία του Συλλόγου με την καθοδήγηση του μαέστρου Γιάννη Βαγενά ερμήνευσε εξαιρετικά παραδοσιακά, έντεχνα και τραγούδησε με τους παρευρισκομένους το «πάει ο παλιός ο χρόνος …».




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο συμπατριώτης μας πρ Υπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο συγχωριανός μας υποψήφιος Βουλευτής κ. Γιάννης Αμανατίδης , η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων και εκπρόσωπος του Συλλόγου Μανδρακιωτών κα Τζούλια Βλασκίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης κ. Στέλλα Μέλκου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης κ.Παπαγεωργίου - Σπάση Βασιλική, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κατσικαρίδης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χουμνικιωτών Θεσσαλονίκης κ. Χατζούδης Στέργιος και πλήθος κόσμου.
Για μία ακόμη φορά οι γυναίκες του Συλλόγου μας ετοίμασαν έναν πλούσιο μπουφέ με διάφορα εδέσματα και γλυκά τα οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους. 
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Κομμάτι βασιλόπιτας για τους διάφορους φορείς έλαβαν :




Για την Εξελεγκτική Επιτροπή ο κ. Γιάννης Τσίκαλας







 Για τους Απανταχού Τερπνιώτες ο κ. Χρήστος Δρούγγος








Για τους Εθελοντές Αιμοδότες ο κ. Κώστας Τσίκαλας









Για τη Χορωδία του Συλλόγου μας ο κ. Γιάννης Βαγενάς









Για το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης η κα Ιωσηφίδου - Κουκαρούδη Χαρίκλεια









Για τους φίλους του Συλλόγου και χορηγούς ο κ. Χρήστος Χατζηκωστής









Για το Σύλλογο Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης η Πρόεδρος κα Παπαγεωργίου - Σπάση Βασιλική









Για το Σύλλογο Νιγριτινών Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Κατσικαρίδης








Για το Σύλλογο Χουμνικιωτών Θεσσαλονίκης ο κ. Στέργιος Χατζούδης







Για το Σύλλογο Αγίου Πνεύματος η Πρόεδρος κα Στέλλα Μέλκου με τη Γ.Γραμματέα








Για το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου μας η κα Αγγελική Τζιάνη












Παρούσα η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ...


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

     Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις 18 Ιανουαρίου 2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ στην αίθουσα του Συλλόγου (Στρατηγού Παπούλα 37-39 στην Α. Τούμπα).

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   Πρόεδρος   Η Γ. Γραμματέας 
Αλέξανδρος Τσελεπής Δήμητρα Μπουντούλη –Βλαχοδήμου