Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥΜΠΙΩΤΙΚΑ 2015

Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στο Πάρκο Αγίου Θεράποντα
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

 Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα πραγματοποιεί για μια ακόμα χρονιά τη θεσμοθετημένη γιορτή « Τα Τουμπιώτικα».
 Φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ένα διήμερο αφιερωμένο στα παιδιά, στους νέους και στη δημοτική λαϊκή παράδοση.
 Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στο Πάρκο Αγίου Θεράποντα, θα εξελιχτούν μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές θεματικές δράσεις, παιδικό θέατρο, συναυλίες, πολιτιστικά και παραδοσιακά δρώμενα.


Πρόγραμμα:
 Σάββατο 31/10                                     
17:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί
17:15 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δ.Θ.                               
17:30“Λιλιπούπολη και σια” , Παιδική παράσταση, Εθελοντική Ομάδα Πολιτισμού ΕΛΛΗΧΟΣ, Παιδική Θεατρική Ομάδα ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ                                               
19:00 Συναυλία έντεχνου τραγουδιού, με το συγκρότημα ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ της Μουσικής Σχολής “ΣΥΝΘΕΣΗ”.                                      
20:00 Συναυλία, με λαϊκό και έντεχνο  τραγούδι “Να ξεχαστούμε στα παλιά”, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη και τους μουσικούς του.                           
                                                                
 Κυριακή 1/11                                                      
11:00 Παιδική Παράστασημε ξυλοπόδαρους, κλόουν, ταχυδακτυλουργόαπό το “ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ”        
11: 30 Εκπαιδευτικές δραστηριότητες
13:00 Zumbafitness, χορευτικές δραστηριότητες από το FITNESS4ALL    
14:00 Μουσική Παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Τούμπας ΑΝΩ ΚΑΤΩ              
17:00 Σεργιάνι στην παράδοση με την συμμετοχή των  Συλλόγων:                                                           Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μεσιάς “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ”, “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” Κέντρο Έρευνας & Μελέτης  Παραδοσιακού Χορού & Λαϊκού   Πολιτισμού, Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσ/νίκης, Εθελοντικός Σύλλογος Τούμπας - Χορευτική Ομάδα, Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ” , Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας “ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ”, Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Β. Ελλάδος


20:00 Ρεμπέτικο και Λαϊκό πρόγραμμα, Σύλλογος Τερπνιωτών θεσ/ νίκης                                        






ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ του Πολ.Αθλ. Συλ. Προσωπικού ΔΕΗ Θεσ/νίκης.           



Παράλληλα στο Πάρκο θα λειτουργεί έκθεση αυτοκινήτων-αντίκες σε ευγενική προσφορά του Α.Ο.Θ. (Αυτοκινητιστικός όμιλος Θεσσαλονίκης)

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ


Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 1η εκδήλωση του νεο ιδρυθέντος Συλλόγου Σερραίων του Δήμου Θέρμης το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015. Στην κεντρική πλατεία της Θέρμης , στο υπαίθριο θεατράκι έγινε ένα υπέροχο σερραικό γλέντι με νταούλια και ζουρνάδες αλλά και με λουκάνικα Ηράκλειας και ...ακανέδες.


Ο Πρόεδρος του νέου Συλλόγου Σερραίων Θέρμης κ. Παναγιώτης Μαλούδης τόνισε την αναγκαιότητα της ίδρυσης του Συλλόγου και ζήτησε την υποστήριξη όλων των Σερραίων της Θέρμης που είναι πολυάριθμοι (πάνω από 1500).




Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Νούλης.






Το Σύλλογό μας παρουσίασε στο κοινό ο Σύμβουλος Επικοινωνίας & Δημοσίων σχέσεων κ. Τσίκαλας Θ. Κων/νος, ο οποίος χάρισε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Σερραίων Θέρμης το βιβλίο "Η ΤΕΡΠΝΗ" και τσίπουρο Τερπνής ....

Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων






Μακεδόνων Θέρμης,






Νικοκλειανών Θεσσαλονίκης και







Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, τα οποία έφθασαν στην κεντρική πλατεία με πανινάδα από το Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης.
Καταπληκτικές οι εμφανίσεις τους απέσπασαν τα θερμά συγχαρητήρια των Σερραίων της Θέρμης και όχι μόνον που κατέκλυσαν την πλατεία. Τα λουκάνικα Τζουμαγιάς φάνηκαν πολύ λίγα για να ικανοποιήσουν όλους τους παρευρισκομένους..

Ακολούθησε χορός για όλο τον κόσμο με τα νταούλια και τους ζουρνάδες.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Θεσσαλονίκης & Γ.Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Μουτσίδου Τούλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης κ. Βαγενάς Γιάννης, τα Δ.Σ των Συλλόγων Νικοκλειανών και Τερπνιωτών και πλήθος Σερραίων της Θέρμης ανάμεσά τους βέβαια και ...Τερπνιώτες

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης ,και πολλές ευχές στο 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σερραίων Θέρμης για δύναμη και επιτυχία στο έργο τους.



Και βέβαια πολλά συγχαρητήρια στα χορευτικά συγκροτήματα και ιδιαίτερα στο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου μας και τη χοροδιδάσκαλο Αγγελική Τζιάνη για την άψογη εμφάνισή τους.






Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΥΧΟΣ 111 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "Η ΤΕΡΠΝΗ"

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Η ΤΕΡΠΝΗ»
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΥΧΟΣ 111
ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
  
Πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο για να ανοίξει το ΤΕΎΧΟΣ 111 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "Η ΤΕΡΠΝΗ" σε μορφή αρχείου PDF:
  




Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Τερπνής σας καλεί την Κυριακή 11-10-2015 στις 11 π.μ. στην αίθουσα της Κοινότητας μας στη Γιορτή του Κριτσμά .
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι τελειώνοντας οι αγροτικές εργασίες στο Χωριό μας φτιάχναμε και φτιάχνουμε σιμιγδαλένιο χαλβά κερνώντας όλους , για το καλό της σοδειάς .

Ο Σύλλογος Γυναικών Τερπνής το έχει αναδείξει κ το έχει καθιερώσει χρόνια τώρα σαν μια γιορτή για όλους !!!! 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ




Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 18.30 αρχίζουν τα μαθήματα της Χορωδίας του Συλλόγου μας με την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Γιάννη Βαγενά .
Καλούνται τόσο τα παλιά μέλη της χορωδίας μας , όσο και νέα που επιθυμούν να την στελεχώσουν να δώσουν το παρόν τους στην πρώτη συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου μας την Τετάρτη.  

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ...


Από την εισήγηση του πρωταθλητή αγώνων αυτοκινήτων κ. Αναστάσιου Μαρκουίζου - Ιαβέρη με θέμα "Τροχαία ατυχήματα και οικονομία αίματος " στην 28η Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26/9/2015 στη Λαμία.