Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η ΤΟΥΜΠΑ ΓΛΕΝΤΙΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΕΡΠΝΗΣ


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 20/11/2016 η 15η Γιορτή Τσίπουρου Τερπνής
στο χώρο μπροστά από το  Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας στην Πλατεία Μικρασιατικού & Θρακικού Ελληνισμού.


 

Με σύμμαχο  ένα καταπληκτικό .....ανοιξιάτικο καιρό, η Αλάνα της Τούμπας κατακλύστηκε από κόσμο ο οποίος ήρθε να απολαύσει το ξακουστό τσίπουρο Τερπνής και τους υπέροχους τερπνιώτικους ουζομεζέδες που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες της Τερπνής και της Θεσσαλονίκης (μιλτζιανούδια στου σινί, κουλουκθούδια στου σινί, ψαρούδια στου σινί, παπούδα κ.λ.π). 
 Δυστυχώς αποδείχθηκαν πολύ λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες όλου του κόσμου ... 
Για μία ακόμη φορά η οργάνωση ήταν άψογη και η εθελοντική προσφορά των συμπατριωτών μας αλλά και των φίλων μας από το Μοναστηράκι καθοριστική.



 
Τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας (2 τμήματα) 


 

και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Σερρών πρόσφεραν μία υπέροχη παραδοσιακή χορευτική παράσταση και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν.

 



Τα παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες σε συνδιασμό με το τσίπουρο ανάβασαν το κέφι στα ύψη και ακολούθησε τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι.



 

 Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσελεπής ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και όλους όσους κατέκλυσαν το χώρο.

 



Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Τσιαπακίδης υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε η εκδήλωση.



 
Το Δ.Σ του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωση.
Τους χορηγούς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα το Γυράδικο Τούμπας, τις γυναίκες της Τερπνής και της Θεσσαλονίκης για την παρασκευή των φαγητών και πάνω απ΄ όλους τους παραγωγούς τσίπουρου Τερπνής για τη πολύ μεγάλη τους προσφορά σε τσίπουρο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο κ. Στράτος Σιμόπουλος πρ. Γ. Γραμματέας υπουργείου Συγκοινωνιών,ο πρώην Δήμαρχος Νιγρίτας κ. Δημητρης Δάπης, ο δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αβαρλής
και αντιπροσωπείες από σχεδόν όλους τους Σερραϊκούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα από το Σύλλογο Αγίου Πνεύματος Θεσ/νίκης , το Σύλλογο Αμπελιωτών, το Σύλλογο Μανδρακιωτών, το Σύλλογο Μεσολακκιωτών, το Σύλλογο Μοναστηρακιωτών, το Σύλλογο Νιγριτινών, το Σύλλογο Πενταπολιτών, το Σύλλογο Σερραίων Θεσ/νίκης, το Σύλλογο Σερραίων Θέρμης, το Σύλλογο Σιδηροκαστρινών και το Σύλλογο Σκοπηνών.
Αίσθηση και δυσμενή σχόλια προκάλεσε η παντελής απουσία των Δημοτικών Αρχόντων του Δήμου Βισαλτίας και της Τοπικής Κοινότητας Τερπνής, παρότι προσκλήθηκαν προσωπικά, σε μία εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 1500 άτομα, πολλοί από τους οποίους ήταν ετεροδημότες του Δήμου Βισαλτίας.  Προφανώς είχαν πολύ σοβαρότερες υποχρεώσεις ...

Οι τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς είναι :
1. O αριθμός 673 κερδίζει 15 Kg ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΕΡΠΝΗΣ (Προσφορά ελαιοτριβείου Ευσταθίου Μπλιόγκαρα τηλ. 2322025095 )
2. Ο αριθμός 573 κερδίζει ενα καλάθιΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΕΡΠΝΗΣ (Προσφορά Εργαστηρίου Ζυμαρικών Λιόλια Άννα τηλ. 2322025188.
3. Ο αριθμός 473 κερδίζει ενα δοχείο ΕΛΙΕΣ ΤΕΡΠΝΗΣ